jenis-jenis kayu

(1/3) > >>

zak:
sekarang ni kalau nak buat kitchen cabinet macam2 jenis kayu yang ada, jati, semangkuk, dll aku pun tak tau.apa agaknya jenis kayu yang paling best kiranya cantik dan tahan lama le? leh tolong...?

shahzane:
ermm.i xbrape tau la psl kayu2 ni. tapi my dad keje wat kitchen cabinet ni gak.so,dr ape yg die bese cerita before this, kayu2 ni mmg byk jenis.dlm stiap jenis tu pon, ade gred2 die.so,it all depends on ur budget la.yg murah n cantik,tp xbrape tahan ade,yg mahal,cantik  n tahan lame ade,yg mahal,xcantik n xtahan lame pon ade.haha...i nak explain byk2 pon,xbrape arif sgt. but i can ask my dad for u la.ape recommendation die utk current style. hehe...

syira:
Quote from: shahzane on December 26, 2008, 03:49:33 pm

ermm.i xbrape tau la psl kayu2 ni. tapi my dad keje wat kitchen cabinet ni gak.so,dr ape yg die bese cerita before this, kayu2 ni mmg byk jenis.dlm stiap jenis tu pon, ade gred2 die.so,it all depends on ur budget la.yg murah n cantik,tp xbrape tahan ade,yg mahal,cantik  n tahan lame ade,yg mahal,xcantik n xtahan lame pon ade.haha...i nak explain byk2 pon,xbrape arif sgt. but i can ask my dad for u la.ape recommendation die utk current style. hehe...



agak-agak ler kan..nak ker ur dad charge very very special price kalau saya nak dier buat kitchen cabinet untuk rumah kami nanti???  :embarrass:

BelumBayarDuitSekuriti:
Kalau nak buat, kena tunggu sebulan nak bikin kayu dia... betul ker

--AkuHanyaSemutMeraH--:
Quote from: zak on December 26, 2008, 03:14:27 pm

sekarang ni kalau nak buat kitchen cabinet macam2 jenis kayu yang ada, jati, semangkuk, dll aku pun tak tau.apa agaknya jenis kayu yang paling best kiranya cantik dan tahan lama le? leh tolong...?

yg jenis solid suma ok bro...kalo tahan lame kompem aa pakei solid...yg chip board mmg kalah ngan ayor fyi....

kalo nak so & so budget, den suggest counter top pakei granit pasai workability + durability...
kalo takat kitcab tu pakei abs ok dahh..den bg idea jek...k 8)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page