alambudiman.net
July 29, 2014, 04:40:20 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Sorry, you must be logged in to use the shoutbox!
News: This is a testing news
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 4
  Print  
Author Topic: ukuran tingkap/sliding door utk Embun 1  (Read 10366 times)
mama4kids
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 176

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« on: May 14, 2008, 12:29:11 pm »

ni ukuran untuk Embun 1

http://www.flickr.com/photos/24444625@N02/2490754323/

p/s...nnti senang lar nak tempah buat langsir.. Wink
Logged
aku@y.b
Alam Budiman Resident
New Member
***
Offline Offline

Posts: 96

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #1 on: May 14, 2008, 12:37:32 pm »

Kak lyn untuk bayu 3 tak de ke...
Logged

PT6766-Bayu 3 - Yop Besor
mama4kids
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 176

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #2 on: May 14, 2008, 12:42:50 pm »

Kak lyn untuk bayu 3 tak de ke...

kak lyn ukur tingkap umah sdiri jerr....hehehe... Cheesy

tp rsnyer...ukuran tingkap smua type...cam sama jer kan...
Logged
jakob79
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 1343

Thank You
-Given: 0
-Receive: 1


« Reply #3 on: May 14, 2008, 01:54:10 pm »

sepatutnya sama je.. sbb tingkap yg digunakan & sliding door sama jenis.. tp better ukur sendiri.. yg tu buat reference je.. sbb kadang2.. tingkap sama besar tp daun tingkap yg dia buat tu x sama saiz.. maknanya ruang utk dia pasang tingkap tu x sekata.. ada besar sket.. ada kecik sket.. so better for reference then gi ukur sendiri punya
Logged

PT 6806 Bayu 3
inaisni
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 2228

Thank You
-Given: 0
-Receive: 13



« Reply #4 on: May 14, 2008, 01:57:09 pm »

ours for senja ada inch dia. tgk kak lyn punya exact figure...senang la nak ingat.
Logged
NurAmina
Pink Club
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 857

Thank You
-Given: 2
-Receive: 0


« Reply #5 on: May 14, 2008, 02:19:44 pm »

ni ukuran untuk Embun 1

http://www.flickr.com/photos/24444625@N02/2490754323/

p/s...nnti senang lar nak tempah buat langsir.. Wink

tq kak lyn...apa lagi..jom tempah langsir Smiley
saper tau roman blind bleh tempah kat mana? kamdar or nagoya bleh jahit roman blind tak?
Logged
sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #6 on: May 14, 2008, 06:42:08 pm »

meh tempah kat mak teman, ada brani? ;-)

wife rasanya byk tempahan tu, nnt delay lak korang
Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
inaisni
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 2228

Thank You
-Given: 0
-Receive: 13



« Reply #7 on: May 15, 2008, 08:17:56 am »

kalau tempah dgn ur maam/wife for the langsir, nak carik kain dia tu camna, sothye?
or korang mmg ada kedai?
charges dia dlm brp? ikut meter or feet?
Logged
lot7007
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 345

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #8 on: May 15, 2008, 09:28:19 am »

ukuran segala pintu & tingkap tak silap saya ada dinyatakan dalam SMP... detail punya ukuran...sambil2 tu leh lah biasakan diri ngan ukuran2 tu.. nanti bila wat inspection rumah... dah boleh agak...

masa wat inspection rumah jgn lupa bawa pita ukur... ukur segenap penjuru rumah anda supaya tepat seperti dalam SMP....adioss Chopper Emo
Logged

sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #9 on: May 15, 2008, 11:31:12 am »

minat ke inaisni? kain depends, kalau u all nak beli kain sendiri, pun bulih... ikut citarasa sendiri. kedai takde le.. kat umah je ;-)

alamak, yg charges ni i tak tahu pulak. nnt i kasi quotenya ye...
Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
mama4kids
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 176

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #10 on: May 15, 2008, 11:51:21 am »

ours for senja ada inch dia. tgk kak lyn punya exact figure...senang la nak ingat.

Actually inaisni... ukuran tu tak lar tepat mcm tu..
masih ader lebih inch dia...
kalau nak buat langsir, bleh la guna ukuran tu.

meh tempah kat mak teman, ada brani? ;-)

wife rasanya byk tempahan tu, nnt delay lak korang

bagusnyer wife sothye yer.....pandai menjahit..
kak lyn ni....mak pandai jahit...tp kak lyn tak pandai larrr....(malas sbenarnyer.. Wink)
Logged
inaisni
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 2228

Thank You
-Given: 0
-Receive: 13



« Reply #11 on: May 15, 2008, 11:54:46 am »

tu la sothye...minat mmg minat...tapi part membeli kain yg problemnya.
sbb saya kena beli and ukur brp nak. and saya ni fail skit part2 ni.
kalau bleh nak tunjuk jer design yg saya nak....kain yg mana...then bayar. tau2 jer dah siap.  Cheesy
very minimum involvement...maklumlah...org 'rajin' nak buat camna.  
kalau bleh dpt yg pasang railing sekali tu mmg best. hero saya kurang skit part2 railing nih. last time pun anak sedara dia yg buat.
Logged
Tun Jubei
ABRA Committee
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1379

Thank You
-Given: 10
-Receive: 34


Keyword is 'Mu-aa-pakat'...


« Reply #12 on: May 15, 2008, 12:08:29 pm »

tu la sothye...minat mmg minat...tapi part membeli kain yg problemnya.
sbb saya kena beli and ukur brp nak. and saya ni fail skit part2 ni.
kalau bleh nak tunjuk jer design yg saya nak....kain yg mana...then bayar. tau2 jer dah siap.  Cheesy
very minimum involvement...maklumlah...org 'rajin' nak buat camna.  
kalau bleh dpt yg pasang railing sekali tu mmg best. hero saya kurang skit part2 railing nih. last time pun anak sedara dia yg buat.

Benda delicate ni kena panggil Eric...
SURPRISE....eh eh dia dah dtg dah...
nyorok...nyorok...SURPRISE...
Logged

inaisni.blogspot.com
sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #13 on: May 15, 2008, 01:25:56 pm »

hehe... ok2.. utk org yg 'rajin' mcm inaisni ni, roman blind price is RM27-303237/feet* which include upah jahit, & railing sekali... ;-) kain pulak, ikut design nye nnt korang nak camna... nak kain ala2 english ka apa ka.. kalu ada sample gambar kain yg u nak, post kat sini, nnt kiteorg try survey.

nnt ada sample yg dah siap, i postkan...

kaklyn, ermm.. pandai sikit2 je... ;-)

*tertakluk pada harga material railing tu. sbb ada yg murah dan ada gy mahal. kiteorg bagi yg elok sikit la kan, xnak la yg cikai2..
« Last Edit: January 04, 2010, 11:57:08 am by sothye™ » Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
metaluz
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 515

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


« Reply #14 on: May 16, 2008, 09:25:46 am »

sesiapa yg ada ukuran untuk embun 2?

master bedroom lain sikit utk embun 1 & 2..
Logged
Pages: [1] 2 3 4
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.051 seconds with 21 queries.