alambudiman.net
July 22, 2014, 04:26:40 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Sorry, you must be logged in to use the shoutbox!
News: This is a testing news
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 5
  Print  
Author Topic: Recommended paediatrician  (Read 16468 times)
BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« on: February 08, 2008, 10:34:46 pm »

Salams all,
I have moved hospital dari HUKM Specialist centre, since ramai giler... Tak tahan tunggu. Pastuh bad counter service. Dah laa aku bayar cash, pastuh bila booking memanjang kena tunggu at least 1 hour.

So plan nak tukar ke Ampang Putri / SJMC / any recommended yang dekat area KL

Any suggestion
Logged
NurAmina
Pink Club
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 857

Thank You
-Given: 2
-Receive: 0


« Reply #1 on: February 09, 2008, 12:33:12 am »

ermph..cari paed ek...nak recommend pon dr2 yg ada kat Pantai Hospital (Bangsar) boleh la..pernah dptkan khidmat Dr Azam masa anak kena acute broncholitis masa umur 4 bulan ++. Lepas jumpa dia a few times okla..tapi tak sure Dr ni betul2 bagus atau tak.

Member2 lain biasa guna Dr Kamarudin n Dr Nur Atiqah...both pon dari hospital yg sama. Dr Kamarudin ni agak berumur...Dr Nur Atiqah dlm 40++ kot...n Dr Azam muda..maybe early 30. Try la.
Logged
sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #2 on: February 09, 2008, 10:16:15 am »

Hmm, bab2 menunggu ni. AKu biasa tunggu kat SJMC (gynae agak popular sapa nama lupe lak skg nnt aku tanyabini) average menunggu 4hours, max pernah kena sampai 7hours. Memang gile...
Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #3 on: February 09, 2008, 01:31:44 pm »

Quote from: "sothye"
Hmm, bab2 menunggu ni. AKu biasa tunggu kat SJMC (gynae agak popular sapa nama lupe lak skg nnt aku tanyabini) average menunggu 4hours, max pernah kena sampai 7hours. Memang gile...


Uisshhh lagi dahsyat dari HUKM SCC, gleneagles mahal sangat, Ampang Putri rasanya should be Ok, tapi Pantai tak ramai orang ker
Logged
sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #4 on: February 09, 2008, 03:53:31 pm »

tapi bro, yang SJMC tu, actually sbb gynae tu amat popular. So kalu paed ni rasanya masih ok lagi. Tak lama sgt menunggu. Tapi sy pun tak tahulah nak recommend sape2.. ;-)
Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
Jalte (Jamal)
Kembali dari hiatus
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1430

Thank You
-Given: 7
-Receive: 6


No 60 Jln Pulau Lumut U10/76G (PT6903 Bayu 2)


WWW
« Reply #5 on: February 09, 2008, 06:57:54 pm »

Aku buasa kat Kelana Jaya Medical Center. Dr Syed. So far Alhamdulillah. Queue ada dlm 1 hour. Better buat appointment.
Logged

BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #6 on: February 09, 2008, 11:29:57 pm »

Quote from: "jalte"
Aku buasa kat Kelana Jaya Medical Center. Dr Syed. So far Alhamdulillah. Queue ada dlm 1 hour. Better buat appointment.

KJMC kat ner ?
Logged
Jalte (Jamal)
Kembali dari hiatus
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1430

Thank You
-Given: 7
-Receive: 6


No 60 Jln Pulau Lumut U10/76G (PT6903 Bayu 2)


WWW
« Reply #7 on: February 09, 2008, 11:57:25 pm »

LDP. Kalau dari puchong ke damansara, sebelah kiri. The other side of the highway (opposite) is Giant and Unitar.
Logged

jakob79
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 1343

Thank You
-Given: 0
-Receive: 1


« Reply #8 on: February 10, 2008, 01:42:49 pm »

SJMC ada 2.. 1 gynae & 1 paed.. gynae tu nama dia Dr Siti Zaleha.. yg tu mmg lama gila tunggu.. biasa dulu aku gi amik no.. tanya nurse kul bape.. blk umah dulu then dtg blk..

paed dia Dr Sofea.. dr ni bagus tp aku dah teramik Dr Siti Mazliah.. Dr Sofea ni bley work miracles.. aku tunggu turn dulu ada borak ngan sorang mamat ni... dia keje petronas kat paka.. dulu anak dia lumpuh 1 bdn.. lepas jumpa dr sofea ni alhamdulillah dia dah dpt jln & bermain mcm kanak2 biasa..
Logged

PT 6806 Bayu 3
saira
Alam Budiman Resident
New Member
***
Offline Offline

Posts: 39

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


« Reply #9 on: February 10, 2008, 02:14:43 pm »

sjmc gynae dr. delilah, paed dr. foo ong pin.
delilah ada klinik sendiri kat ss19. dr foo ni chinese tua yang kelakar. tiga2 anak saya mmg dgn dia ni.
tapi biasa la.. jenuh nunggu turn..
Logged
BelumBayarDuitSekuriti
Promote Community
Global Moderator
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 3814

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



WWW
« Reply #10 on: February 10, 2008, 02:58:39 pm »

Quote from: "jakob79"
SJMC ada 2.. 1 gynae & 1 paed.. gynae tu nama dia Dr Siti Zaleha.. yg tu mmg lama gila tunggu.. biasa dulu aku gi amik no.. tanya nurse kul bape.. blk umah dulu then dtg blk..

paed dia Dr Sofea.. dr ni bagus tp aku dah teramik Dr Siti Mazliah.. Dr Sofea ni bley work miracles.. aku tunggu turn dulu ada borak ngan sorang mamat ni... dia keje petronas kat paka.. dulu anak dia lumpuh 1 bdn.. lepas jumpa dr sofea ni alhamdulillah dia dah dpt jln & bermain mcm kanak2 biasa..

Thanks jakob, try this first
Logged
sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #11 on: February 10, 2008, 05:40:19 pm »

Yup, correct, Dr Zaleha. Kalau hari Sabtu, dtg awal gile pukul 7.30 pagi, punyelah ramai dah beratur. Dapat nombor pun 20+ utk Dr Zaleha. Nak dapat jumpa ada lah kat pukul 1pm+ kalau takde case. Kadang2, sempat aku kuar pi lunch dulu.

But ada cara gak la camne nak elak tunggu lama ni mcm jakob ajar tu ;-)

Paed tak pernah lak try Dr Sofea tu. Bagus tu
Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
Aku Budak Minang
ABRA Committee
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 413

Thank You
-Given: 4
-Receive: 0



« Reply #12 on: February 11, 2008, 12:43:38 am »

Quote from: "pakcikkantin"
Quote from: "jalte"
Aku buasa kat Kelana Jaya Medical Center. Dr Syed. So far Alhamdulillah. Queue ada dlm 1 hour. Better buat appointment.

KJMC kat ner ?


aku pun biasa gak ngan dr syed...dr syed ni upanya anak tuan punya restoran syed...anak aku pun lahir kat KJMC ngan dr fatimah..dr fatimah ni masa cek up sikit nya baik..tp bila wife aku nak bersalin..mak aii..mcm singa betina..ehehe..tp kalau korang kat area bangi leh la pegi annur..sepupu paed kat sana..Dr Mahani..Smiley
Logged

40, Jalan Pulau Lumut U10 / 69B, Alam Budiman, 40170 U10 Shah Alam
Jalte (Jamal)
Kembali dari hiatus
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1430

Thank You
-Given: 7
-Receive: 6


No 60 Jln Pulau Lumut U10/76G (PT6903 Bayu 2)


WWW
« Reply #13 on: February 11, 2008, 10:04:57 am »

Quote from: "ruffey"
anak aku pun lahir kat KJMC ngan dr fatimah..dr fatimah ni masa cek up sikit nya baik..tp bila wife aku nak bersalin..mak aii..mcm singa betina..ehehe..


Anak aku (yg dlm avatar) tu pun Dr Fatima yg sambut. Memang agree masa checkup best. Tp lepas2 tu aku perasan service merudum. Actually Dr fatima ni dah termasuk dlm senarai hitam member2 aku atas sebab2 yg aku takleh nak cerita. Walaupun keluarga aku takde masalah dgn dia, tp sebagai tanda tak puas hati bagi pihak member aku, aku pun boikot dia.

Current pregnancy checkup dkt An-nur Bangi, Dr Khamsiah. Sgt manis, sopan & puas hati.
Logged

Aku Budak Minang
ABRA Committee
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 413

Thank You
-Given: 4
-Receive: 0



« Reply #14 on: February 11, 2008, 10:10:59 am »

Quote from: "jalte"
Quote from: "ruffey"
anak aku pun lahir kat KJMC ngan dr fatimah..dr fatimah ni masa cek up sikit nya baik..tp bila wife aku nak bersalin..mak aii..mcm singa betina..ehehe..


Anak aku (yg dlm avatar) tu pun Dr Fatima yg sambut. Memang agree masa checkup best. Tp lepas2 tu aku perasan service merudum. Actually Dr fatima ni dah termasuk dlm senarai hitam member2 aku atas sebab2 yg aku takleh nak cerita. Walaupun keluarga aku takde masalah dgn dia, tp sebagai tanda tak puas hati bagi pihak member aku, aku pun boikot dia.

Current pregnancy checkup dkt An-nur Bangi, Dr Khamsiah. Sgt manis, sopan & puas hati.


nampaknya sama la kita ye Jalte..wife aku dah blakclist dah dia..dia confirm dah tak nak Dr Fatimah dah..tp Dr syed tu mmg best la..ni kalau dapat 2nd baby ni taktau nak cek up kat mn..Annur bagus gak gynae dia..tp tu la..jauh sgt tuk aku..
Logged

40, Jalan Pulau Lumut U10 / 69B, Alam Budiman, 40170 U10 Shah Alam
Pages: [1] 2 3 ... 5
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.107 seconds with 21 queries.