alambudiman.net
April 21, 2014, 07:58:19 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
Sorry, you must be logged in to use the shoutbox!
News: This is a testing news
 
   Home   Help Search Calendar Login Register  
Pages: [1] 2 3 ... 9
  Print  
Author Topic: Kitchen appliances: Brand apa yg bagus utk hood/hob/oven?  (Read 27540 times)
Linda
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 1079

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« on: July 22, 2008, 03:55:00 pm »

Thread ni mesti buat kaum hawa meleleh ayaq lioq nih..

saja teman nak bukak thread baru..
lama dah takde thread baru kan..
so, any suggestion?
bagi pemilik embun/ senja yg dah cadang nak buat KC, sure you all dah pi survey2 alat2 wajib kat dapur tu kan? mesti ada yg siap dapat katalog ke brochure ker..
sila sharekan :
  • Apa brand utk hood/hob/oven
  • if possible - kasi gambar sekali and exact model
  • Kat mane kedai harga 'patut' tersebut
  • Berapa harga?





//edited sothye: teman skalikan ye post tu...
« Last Edit: July 22, 2008, 04:36:10 pm by sothye » Logged

No.30, Jln Pulau Lumut U10/72, Alam Budiman, Sek U10, 40170, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.
sothye™
Hafizul 39/75A
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 4322

Thank You
-Given: 15
-Receive: 3



WWW
« Reply #1 on: July 22, 2008, 03:57:48 pm »

tambah sikit: kalu boleh kasi gambar sekali and exact model ;-)
« Last Edit: July 22, 2008, 04:37:13 pm by sothye » Logged

Ingatlah kita bukan hidup nafsi-nafsi di sini, tapi kita adalah satu komuniti
Sinarkanlah cahaya kemaafan & sayangi hati budi
Kebumikan gelora amarah & benci-membenci
Ingatlah kita semua akan mati, biarlah kematian kita dirai, bukan dijauhi
zaini
Moderators
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1553

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #2 on: July 22, 2008, 09:08:28 pm »

fagor ada warehouse sales..check this out

http://www.fagor.com.my/event.htm
Logged

kamalclassic
New Member
*
Offline Offline

Posts: 11

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


« Reply #3 on: July 22, 2008, 09:41:28 pm »

Lux, Zanussi, Rinnai, milux ,fotile, hestar, elba cuba search dlm web site. harga berbeza-beza tp klu dpt yg dlm senarai ni pun dah kira power
Logged
gg8090
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 213

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


« Reply #4 on: July 24, 2008, 10:20:41 am »

Saya ambik rubine:
http://www.fmtrd.com.my/index.php?page=shop.browse&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=30

« Last Edit: July 24, 2008, 10:23:00 am by gg8090 » Logged
--AkuHanyaSemutMeraH--
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1656

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0

NO WOmen NO Cry...


« Reply #5 on: July 24, 2008, 10:49:54 am »

La ni kat market berlambak brand 4 hub,hud,oven...

Teman consider - in term of quality
                       - duraballity ( long lasting n xyah manjang tukar pasai rosak )
                       - heavy duty ( lasak & kurang problemnye)
                       - function / future mode ( ikut pd skill memasak n demand wife masing masing le)
                       - after sales service ( penting tu..convenience 4sure)

Let say la, elba product n tellini.. certain models sama je functionnye. tp tellini >ckit regenye...maybe pasai brand depa established kot...So d best, worth buy 2 consider vs with ur deep pocket
Logged

-Peace Love And Hate-
zaini
Moderators
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1553

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #6 on: July 25, 2008, 09:00:11 pm »

kami dah ada set brand pacific...tapi..masih tgk ajer ari2... Angry
Logged

dew@II
New Member
*
Offline Offline

Posts: 21

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0


« Reply #7 on: July 25, 2008, 10:33:08 pm »

salam nzabg..
kalau boleh nak tahu model apa dan brapa harga brand pacific tuu.
Sbb skrg tengah mencari brand tu....
Logged
Linda
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 1079

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #8 on: July 25, 2008, 11:15:54 pm »

Brand pacific adalah antara yg terbaik. Made in japan. Tapi ada byk jenis. Abgnz beli asing2 ke beli pakej. Berapa suction power, 900m3 ke 1000m3. Asian cooking advisable 900m3 ke atas.
Logged

No.30, Jln Pulau Lumut U10/72, Alam Budiman, Sek U10, 40170, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.
--AkuHanyaSemutMeraH--
Honourable Member
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1656

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0

NO WOmen NO Cry...


« Reply #9 on: July 26, 2008, 10:03:56 am »

Brand pacific adalah antara yg terbaik. Made in japan. Tapi ada byk jenis. Abgnz beli asing2 ke beli pakej. Berapa suction power, 900m3 ke 1000m3. Asian cooking advisable 900m3 ke atas.

Yup...xceed 1000m3/h better... yes
Suitable n practical ngan malaysian cooking style..
Logged

-Peace Love And Hate-
zaini
Moderators
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1553

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #10 on: July 26, 2008, 10:10:57 pm »

harga tu masa ada sales...model x ingat lah..nanti tgk broucher dia yer..harga 4+ for package . Hud 3 burner dan oven sekali..benda ni kalau beli asing2..harga mak aiiii..... Wink
Logged

Linda
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 1079

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #11 on: July 26, 2008, 11:12:55 pm »

Abgnz, harga 4k+ utk 3 item - hud, hob, oven? Kira agak berbaloi kalu suction power tinggi..abgnz nye berapa? Saya personally minat rinnai. Made in japan gak. Tips utk korang, kalu nak beli hud, better beli yg japan or korea, sb dia dah ikut spec khas utk asian cooking. Kalu yg europe ni, kelemahan dia adalah suction power tak sesuai sket utk asian sb diaorg jarang yg goreng2 ni. Fujioh is the best, japan brand. Tp harga pun best jgk. Cheesy hud aje dah 3-4k. Tp mmg worth to buy sbb fujioh tu easy to maintain.
Logged

No.30, Jln Pulau Lumut U10/72, Alam Budiman, Sek U10, 40170, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.
D90
ABRA Committee
Senior Member
*****
Offline Offline

Posts: 1052

Thank You
-Given: 1
-Receive: 0


dark ages


WWW
« Reply #12 on: July 26, 2008, 11:13:38 pm »

thanks to NZ sebab bgtau Fargo ada sales kat Bkt Raja..so aku pergi tadi rembat promotion
dia ada 2 pakej

1.Hood - Burner - Oven -RM1900.00
2.Hood - Burner - Oven  RM2600.00

Esok last day..memang laris gilaa..ada terjumpa alin senja & hubby nye shamrin pun tengah beli gak..aku amik yg 1.9k punya..selamat 1 perkara
Logged

tamatlah riwayat kesan degil
jakob79
Alam Budiman Resident
Senior Member
***
Offline Offline

Posts: 1343

Thank You
-Given: 0
-Receive: 1


« Reply #13 on: July 27, 2008, 11:13:47 am »

Quote
thanks to NZ sebab bgtau Fargo ada sales kat Bkt Raja..so aku pergi tadi rembat promotion
dia ada 2 pakej

1.Hood - Burner - Oven -RM1900.00
2.Hood - Burner - Oven  RM2600.00

Esok last day..memang laris gilaa..ada terjumpa alin senja & hubby nye shamrin pun tengah beli gak..aku amik yg 1.9k punya..selamat 1 perkara

skali ngan oven bawah RM 2K.. mmg murah.. jenama Fagor plak 2.. selalu tgk all in lebih sket RM 4K.. esok last day ke?
Logged

PT 6806 Bayu 3
swifter
Alam Budiman Resident
New Member
***
Offline Offline

Posts: 35

Thank You
-Given: 0
-Receive: 0



« Reply #14 on: July 27, 2008, 11:25:10 am »

Hi, saya ni housemate swifter..baru je join. Saje nak share psl kc ni. Utk mrk yg "amat" jarang memasak mcm kami ni + budget yg ciput mungkin setuju bhwsanya hub+hood tu janji ade aje  laugh
Kami ambik package "hood+hub (brand elba 2 burner) c/w kitchen cabinet+cabinet for fridge + side table" 7K++ aje. Tp yg pastinya hood+hub kat dry kitchen tu masak air je kut. Dapur 2 burner brand national kami yang antik (dah more than 7 years service with us) akan diletakkan kat wet kitchen dan guna untuk heavy cooking.

Sape2 ade idea bgmana nak memeriahkan lagi dapur yg serba kekurangan ni???
Logged
Pages: [1] 2 3 ... 9
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!
Page created in 0.239 seconds with 20 queries.